BILTEN

dugmeRegistraCirilica

 

 

 

 

 

 

 

 

skupstinalogogif

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК

sglasnik

 

САОПШТЕЊЕ САВЈЕТА НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА БРЧКО ДИСТРИКТА ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ТОЛЕРАНЦИЈЕ

На Међународни дан толеранције, Савјет националних мањина Брчко дистрикта жели да изрази своју преданост унапређивању разноликости, поштовању и разумијевању међу свим грађанима, без обзира на националну, етничку, вјерску или културну припадност. Овај дан пружа нам прилику да се заједно присјетимо важности толеранције у изградњи мирног и инклузивног друштва.

Толеранција није само пуко саживљавање, већ активно поштовање различитости. Кроз сарадњу и међусобно уважавање, градимо темеље одрживог друштва које цијени богатство које доносе различите перспективе, језици, обичаји и вјере.

Савјет националних мањина наставља да ради на јачању дијалога између свих заједница у нашем дистрикту, подстичући отворену комуникацију и размјену идеја. На овај дан, желимо нагласити важност едукације о разноликости како бисмо превазишли предрасуде и стереотипе те створили инклузивно окружење у којем свако има право на слободу изражавања властите културе и идентитета.

Истовремено, Савјет се залаже за јачање законодавства које штити права свих мањинских заједница, обезбјеђује једнак приступ образовању, здравственим услугама и запошљавању. Само заједничким напорима можемо изградити друштво које је отпорно на дискриминацију и које пружа једнаке шансе сваком појединцу, без обзира на његову припадност одређеној заједници.

Данас, када се суочавамо с различитим изазовима, солидарност и међусобно повјерење постају кључни елементи наше заједнице. Вјерујемо да је толеранција мост који нас повезује, јача нашу заједничку будућност и чини нас отпорнима на подјеле.

У духу Међународног дана толеранције, позивамо све грађане Брчко дистрикта да заједно радимо на стварању инклузивног друштва у којем се цијени и поштује свака различитост. Само заједно, као јединствена и разнолика заједница, можемо изградити бољу будућност за све нас.

                           С поштовањем

                                                              Асмир Хусић

                                                Замјеник предсједника

                          Савјета националних мањина Брчко дистрикта